Cemil Kayıhan: Toplumun sosyal medya kullanımı hakkında bilgilendirilmesi şart
Dijital pazarlama ve sosyal medya sektörlerinde öncü şirketleri ile bilinen Cemil Kayıhan, tüm dünyanın salgınla birlikte dijitale evrildiğini, insanların kendilerini dijital sistemlere entegre etmek zorunda kaldığını belirtti. Kayıhan, sosyal medya sektörüyle ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de dijital yaşamın temellerini oluşturan sosyal medya sektöründe en etkili isimlerden biri olan Cemil Kayahan salgınla mücadele esnasında insanların dijital yaşamı ve sosyal medya sektörüyle ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.
Çin’in Vuhan kentinde 2019 yılının son aylarında patlayan koronavirüs kısa zaman içinde tüm dünyada salgın haline geldi. COVID-19 salgını ile birlikte iki yıldır toplumun yaşam alışkanlıkları tamamen değişti. Salgın ve karantina dönemlerinin başlaması ile birlikte tüm dünya hızlı bir şekilde iş, eğitim, sosyal hayatını dijitale dönüştürdü.
Ünlü iş insanı Cemil Kayıhan, COVID-19 salgınında tüm dünyanın zorunlu olarak hayatını dijitale entegre ettiğini, insanların yaşam biçimlerinin tamamen değiştiğini söyledi:
“2019 yılının Aralık ayından bu yana tüm dünyaya yayılan COVID-19 salgını ile birlikte insanların günlük yaşam biçimlerinde büyük değişimler meydana geldi. Zaman zaman evden dahi çıkamadığımız kapanma günlerinin dışında; uzaktan eğitim, uzaktan çalışma yöntemleri gibi pek çok dijital çözümleri günlük hayatımıza entegre etmek zorunda kaldık. Kısacası istesek de istemesek de hayatımızı dijitale dönüştürdük.”
SALGINDA SOSYAL MEDYA KULLANIMI ARTTI
Salgın döneminde insanların dijitali sadece iş ve eğitim için değil; boş vakitlerini eğlenceli bir şekilde değerlendirmek için sosyal medya üzerinden kullandığını da söyleyen Kayıhan, etkileşimin arttığını belirtti:
“Pandemi dönemine kadar dijital dünyayla yakın olmayan insanlar pandeminin etkisi ve tüm sektörlerin online çözümler üretmesi ile işlerini, eğitimlerini ve günlük yaşamda yapılması gereken işlemlerini teknolojik araçlar ve internet ile yapmaya başladı. Tabii günlük yaşamı idame ettirmenin yanı sıra insanlar boş vakitlerini eğlenceli bir şekilde değerlendirmek ve arkadaş çevresi ile etkileşim halinde olmak için sosyal medya kullanmaya başladı. Bu dönemde sosyal medya kullanımı katlandı.“
EV ZİYARETLERİ, GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME İLE
Toplumumuzun diğer toplumlara nazaran daha sosyal bir karakterde olduğuna dikkat çeken Kayıhan, salgın döneminde insanların sosyal medya araçları ile birbirleriyle görüştüğünü, görüntülü görüşmeler sayesinde hasret giderdiğini söyledi:
“Herkes bilir ki Türk milletinin arkadaşlık, komşuluk ve akrabalık bağları çok kuvvetlidir. İnsanların sosyal yaşamları pandeminin etkisiyle maalesef çok etkilendi. İnsanlar birbirlerine olan özlemlerini gidermek için sosyal medya kullanmaya başladı. Görüntülü görüşmeler, sosyal medya platformlarından yaptıkları paylaşımlar ile birbirlerinden haber almak insanlara cazip geldiği için insanlar sosyal medyayı severek kullanıyor.”
HER ŞEYİN FAZLASI ZARAR
Dijital ve sosyal medya araçları verimli kullanmanın faydalı olacağını söyleyen Kayıhan, aşırı kullanımlarda hem çocukların hem de yetişkinlerin birtakım psikolojik sorunlar yaşayabileceğinden de söz etti:
“Her şeyin fazlasının zarar olduğu aşikar. Sosyal medya ve dijital dünyayı elimizden geldiğince verimli, yerinde ve tadında kullanmak herkesin faydası. Ancak sosyal medya kullanımının avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Çocuklarda görülen sosyal ve psikolojik bozuklukların büyük sebeplerinden biri dijital dünya olarak biliniyor. Yetişkinlerde de maalesef durum farklı değil. Kendimizi bu konularda frenlememiz, toplumun sosyal medya kullanımı hakkında bilgilendirilmesi şart.”
Yorum Yok