Diş Hastalıklarının Mide ve Kalp Üzerinde Etkisi

Diş Hastalıklarının Mide ve Kalp Üzerinde Etkisi

Diş hastalıkları gerekli tedavi koşulları sağlanamadığı takdirde tehlikeli sonuçlara yol açmaktadır. Dişler önemli organlarımızdan birisidir. Diş rahatsızlığı sinir sisteminden mideye ya da kalbe kadar giden diğer organlara da etki etmektedir.

Diş ve diş eti hastalıkları için tuzla diş doktoru uzman hekimleri çözümler sunmaktadır. Ayrıca ulusoydis.com’dan da hastalıklarınıza çözümler bulabilirsiniz. Aşağıda birkaç diş ve diş eti rahatsızlığı bulunmaktadır:

  1. Diş çürükleri
  2. Diş iltihapları
  3. Diş eti kanamaları

Bunların çoğunun tedavisi mümkün. Genel olarak diş doktorundan çocuklar kadar yetişkinler de korumaktadır. Ancak tuzla diş doktoru Ulusoy diş ile korkularınızı yeneceksiniz.

Diş Çürükleri ve Tedavisi

Dişler fırçalanmadığı takdirde bakteriler diş minesi üzerine birikir. Bu biriken bakteriler zamanla dişi oymaya başlar. Şeker ve asitten oluşan bakteriler diş minesini eriterek tahribata yol açar. Eğer tedavi edilmez ise zamanla daha da ilerleyerek büyük oyuklar oluşturur.

Diş çürükleri hemen meydana gelmez. Zamanla çoğalarak ilerleme göstermektedir. Aynı zamanda kendi kendilerine de iyileşme göstermez. Bunun için diş ve diş sağlığı merkezlerinde tedavi olmak gerekir.

Diş çürükleri sebepleri arasında şekerli ve asitli yiyecek ve içecekler tüketmek başta gelir. Dişlerin sert fırçalanması ve fırçanın sert olması da diş çürüklerinin sebepleri arasındadır.

Diş Hastalıklarının Mide ve Kalbe Etkisi

Diş çürükleri ve ilerleyen diş hastalıkları sadece dişinize zarar vermez. Diş rahatsız ise önce yanındaki dişlere zarar verir. Ancak bununla da kalmaz. Dişlerin mide ve kalp gibi önemli organlara da büyük zararı dokunabilir. Bununla birlikte sinir sistemi, karaciğer ve böbrekler de zarar görür.

Zamanla tedavi edilmeyen çürükler mide de büyük tahribata yol açabilir. Özellikle kanal tedavisine giden dişler sinir sistemini buda mideyi etkilemektedir. Kalp rahatsızlığını da tetikleyen dişler, önem verilmesi gereken organımız olmaktadır.

Diş Kontrollerini Aksatmadan

Sağlığımızı genelde çok aksatan bir toplumuz. Hasta olmadan doktora gitme gereği duymuyoruz. Ancak her yıl 1 ya da 2 kere geniş bir Chuck up yaptırmalıyız. Dişlerimiz de aynı şekilde ilgi beklemektedir.

Her 6 ayda bir diş doktorlarını ziyaret etmeliyiz. Bunu tuzla diş doktoru hekimlerimize giderek de kontrollerimizi yaptırabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı dişlere kavuşursunuz.

Benzer Yazılar

Elektronik Sigaralarda En İyi Fiyat Seçenekleri

Elektronik Sigaralarda En İyi Fiyat Seçenekleri

Botoks Nedir? Nasıl Uygulanır?

Botoks Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bursa Otel Spa Masaj Çeşitleri

Bursa Otel Spa Masaj Çeşitleri

Lazer Operasyonu Zararlı mı?

Lazer Operasyonu Zararlı mı?

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir